![]() |
Bademli Tart Tarifi (Milföy Hamuru) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Tart Tarifi (Milföy Hamuru)Bademli Tart Tarifi (Milföy Hamuru) Milföy hamuru 5 adet yumurta 200 gr ![]() 1 küçük paket margarin 100 gr ![]() 100 gr ![]() 1 kahve fincanı pudraşekeri 1 tatlı kaşığı tarçın Yağlanmış tart kalıbına milföy hamurunu döşeyip, bir tarafa bırakınız ![]() Diğer tarafta yağın içerisine pudraşekerini koyup, biraz karıştırarak beyazlatınız ![]() Beyazlattığınız yağa yumurta sarılarını birer birer kırıp, iyice yediriniz ![]() ![]() Yumurta sarılarından sonra kabukları soyulmuş ve makineden geçirilmiş bademi, galeta ununu, tarçını koyup, hepsini iyice karıştırınız ![]() Diğer tarafta yumurta aklarına bir fiske tuz atıp, çarparak katı kar haline getiriniz ![]() Sonra bademli için içerisine akları döküp, birbiriyle karışıncaya kadar 1-2 defa karıştırınız ![]() ![]() Tart kalıbınızdaki hamurun üzerine marmelatı döküp, çevre kadar yayınız ![]() Hazırladığınız içi marmelatın üzerine hamurun kalınlığında yayınız ![]() Kalıbı ısıtılmış fırına koyup, 30-40 dakika pişiriniz ![]() Fırından alıp, soğutunuz ![]() Kalıptan çıkarıp, servis tabağına koyup, servis yapınız |
![]() |
![]() |
|