Bademli Tart Tarifi (Milföy Hamuru) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Tart Tarifi (Milföy Hamuru)Bademli Tart Tarifi (Milföy Hamuru) Milföy hamuru 5 adet yumurta 200 gr marmelat 1 küçük paket margarin 100 gr tatlı badem içi 100 gr galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi 1 kahve fincanı pudraşekeri 1 tatlı kaşığı tarçın Yağlanmış tart kalıbına milföy hamurunu döşeyip, bir tarafa bırakınız Diğer tarafta yağın içerisine pudraşekerini koyup, biraz karıştırarak beyazlatınız Beyazlattığınız yağa yumurta sarılarını birer birer kırıp, iyice yediriniz Akları da ayrı ayrı koyunuz Yumurta sarılarından sonra kabukları soyulmuş ve makineden geçirilmiş bademi, galeta ununu, tarçını koyup, hepsini iyice karıştırınız Diğer tarafta yumurta aklarına bir fiske tuz atıp, çarparak katı kar haline getiriniz Sonra bademli için içerisine akları döküp, birbiriyle karışıncaya kadar 1-2 defa karıştırınız (Fazla karıştırmayınız, ak sulanır ve kabarmaz ) Tart kalıbınızdaki hamurun üzerine marmelatı döküp, çevre kadar yayınız Hazırladığınız içi marmelatın üzerine hamurun kalınlığında yayınız Kalıbı ısıtılmış fırına koyup, 30-40 dakika pişiriniz Fırından alıp, soğutunuz Kalıptan çıkarıp, servis tabağına koyup, servis yapınız |
|
|
|