|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ekmekler, isveç, saffronbuns, safranlı, tarifi |
![]() |
Saffronbuns ( Safranlı Ekmekler ) Tarifi ( İsveç ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saffronbuns ( Safranlı Ekmekler ) Tarifi ( İsveç )Saffronbuns ( Safranlı Ekmekler ) Tarifi ( İsveç ) Safranlı Ekmekler 1 kg ![]() 50 gr ![]() 150 gr ![]() 1/2 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1/2 tatlı kaşığı safran 1/2 su bardağı kuş üzümü 1 yumurta 1/2 çay kaşığı tuz Küçük bir tencerede sütü ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şekilde tüm hamurdan küçük safranlı ekmeklerinizi elde ettikten sonra, tepsinin üzerini temiz bir mutfak bezi ile kapatarak, yine hemen hemen 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın ![]() Daha sonra bir yumurtayı çırpın, küçük ekmeklerinizin üzerine bir yağlama fırçası yardımı ile sürün ![]() ![]() Önceden sıcak olarak 200 derecede kızdırılmış fırında 8-9 dakika kadar pişirin ![]() Fırından çıkarınca bir tabağa alarak çay saatinizde yanında reçelle servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|