Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, makarnadan, tarifi, yalancı

Yalancı Su Böreği Tarifi (Makarnadan)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı Su Böreği Tarifi (Makarnadan)



Yalancı Su Böreği Tarifi (makarnadan)

1 Paket makarna{Parmak kalinliginda ve boyunda}

Buyuk bir tencerede bol su koyup bunu kaynatalim, 1Yemek kasigi tuz ve 2 Yemek kasigi sivi yag koyalim, sonra bir paket parmak makarnayi icine dokup kaynatalim Makarnayi bol suda kaynatin bu princ gibi olculu olmaz, makarna, paketinin arkasinda kac dakka pisecegi yazilidir, ama beyazlanma ve sisme baslayinca bir tane alip yumusakligina bakin Cok pismesin

BIZ SUBOREGI HAMURUNUDA SUDA PISIRMIYORMUYDUK?

Iste bu tip makarnada ayni isi rahatca gormektedir

Makarnayi suzup soguk suya basalim,sicakla pismesini durdurmus olalim Sonra suyunu suzelim genis bir kaba alalim 2 Yemek kasigi zeytinyagini, 250 gr beyaz peyniri, bir demet kucuk kesilmis maydanozu veya ispanagi buna karistiralim 2 yumurtayi cirpip onuda bu kaba ilave edelim, guzelce makarnalarida ezmeden karistiralim Derin bir firin tepsisini yaglayip ustune az un serpitirelim makarnalar yapismaz tabana,guzel ve esit bicimde bu makarna karisimini tepsiye yayalimaralarinda bosluk kalmasin ustu duz olsun

BESAMEL SOS

300-350 ml kadar sutu kaynatin, beklesin

2 Yemek kasigi tereyagi eritin

2Yemek kasigi un serpin, 2-3 dakka unu karistirarak pisirin,hafif kaynama baslayinca azar azar sicak sutu ilave et ve cirpici ile hizli hizli cirpinBal kivamina gelene kadar sut ilave et,cok civik olmasin 1-2 dakka pisirin

1 Tatli kasigi tuz atin,yarim bardak rendelenmis taze kasar atin cirparak eritin,altini kapatip,cirparak biraz ve sogutun 1 Yumurtayi ayri yerde cirp bu karisima cirparak ilave et ve tepsiye yaydiginiz makarnalarin ustune esit bir sekilde yayarak dokun

180 C de isinmis firina tepsiyi koyun,ustu kizarana kadar on arka tepsiyi cevirerek 30-40 dakka pisirin Firindan cikarinca 1-2 saat sogutup,sonra dilimleyin Iste size cok lezzetli tadi suboreginin aynisi, yapmasi da kolay

Not: Isterseniz peynir maydanoz yerine 1 sogan kucuk kesilmis 250gr kiyma yi beraberce kavurun,bunu makarnaya ilave edip kiymalisini yapabilirsiniz Diger hersey aynisi olacak

afiyet olsun, usten besamel sos icinden de yumurta sayesinde pisince dagilmaz, sadece firindan cikarinca 1-2 saat dinlendirin sonra dilimleyiniz Sogumus dilimleri plastik folyoya sarip dondurucuya koyabilir ilerde cikarip buzu cozulunce 5 dakka isinmis firinda tutup,ayni lezzetle yiyebilirsinizPlastik folyoyu cikartmayi unutmayin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.