![]() |
Yalancı Su Böreği Tarifi (Makarnadan) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalancı Su Böreği Tarifi (Makarnadan)Yalancı Su Böreği Tarifi (makarnadan) 1 Paket makarna{Parmak kalinliginda ve boyunda} Buyuk bir tencerede bol su koyup bunu kaynatalim, 1Yemek kasigi tuz ve 2 Yemek kasigi sivi yag koyalim, sonra bir paket parmak makarnayi icine dokup kaynatalim ![]() ![]() ![]() BIZ SUBOREGI HAMURUNUDA SUDA PISIRMIYORMUYDUK? Iste bu tip makarnada ayni isi rahatca gormektedir ![]() ![]() ![]() Makarnayi suzup soguk suya basalim,sicakla pismesini durdurmus olalim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BESAMEL SOS 300-350 ml kadar sutu kaynatin, beklesin ![]() ![]() ![]() 2 Yemek kasigi tereyagi eritin 2Yemek kasigi un serpin, 2-3 dakka unu karistirarak pisirin,hafif kaynama baslayinca azar azar sicak sutu ilave et ve cirpici ile hizli hizli cirpin ![]() 1 Tatli kasigi tuz atin,yarim bardak rendelenmis taze kasar atin cirparak eritin,altini kapatip,cirparak biraz ve sogutun ![]() ![]() 180 C de isinmis firina tepsiyi koyun,ustu kizarana kadar on arka tepsiyi cevirerek 30-40 dakka pisirin ![]() ![]() ![]() Not: Isterseniz peynir maydanoz yerine 1 sogan kucuk kesilmis 250gr kiyma yi beraberce kavurun,bunu makarnaya ilave edip kiymalisini yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun, usten besamel sos icinden de yumurta sayesinde pisince dagilmaz, sadece firindan cikarinca 1-2 saat dinlendirin sonra dilimleyiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|