Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adem, elması, görülür, kimlerde

Adem Elması Nedir? Kimlerde Görülür?

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Adem elması (Gırtlak Çıkıntısı), tiroid kıkırdağın çıkıntısıdır Bu kıkırdağın iki ana yaprağının orta hatta birleşmesi sonucunda oluşur Genelde erkeklerde görülür (Kadınlarda da görülebilir) Erkeklerde ergenlik döneminde oluşmaya başlar, ergenliğin belirtilerinden biridir Yutma sırasında yukarı çıkar, daha sonra aşağı iner Bu hareketin olmaması tümör veya enfeksiyon oluşumunun sebebi olabilir İngilizcesi "Adam's Apple"dır Latince'de prominentia laryngea adını alır

Hayvanlardan birinin nefsine hakim olamayıp,yasak elmalardan birini koparması sonucu ağaç solup toza dönüşürKorkmuş bir şekilde ademin yanına gelir ve olanları anlatırAdem kanıtı yok etmek için elmayı yutar ve boğazında kalırBatıl inanca göre bunun sebebidir

Tiroid çıkıntısının açısı erkeklede 90 kadınlarda 120 ile 140 derce arasındadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com