|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çürüyen, kahverengi, meyvenin, olur, rengi |
Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi OlurÇürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur Bu durum, meyvenin hücrelerinde yaşanan kimyasal tepkimeden kaynaklanıyor Meyvelerdeki renk değişimi ve kararmalardan polifenoloksidaz enzimleri sorumlu ![]() Bu enzimler, meyvelerde bulunan fenol bileşiklerin oksitlenmesine neden oluyor ve kahverengi lekeler beliriyor Meyve dilimlendiğinde, çürüdüğünde ya da zamanla bozulduğunda, meyvenin hücre duvarları yıkılıyor ve kimyasal karışma başlıyor
|
|
|
|