Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arıtma, ayarlayıcılar, kimyasallarından, nelerdir

Arıtma Kimyasallarından Ph Ayarlayıcılar Nelerdir?

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arıtma Kimyasallarından Ph Ayarlayıcılar Nelerdir?

Arıtma Kimyasallarından PH Ayarlayıcılar Nelerdir?

1-Hidroklorik Asit

Yüksek ph ya sahip atıksularda koagülantın yüksek verimde sağlanması için ph yı istenilen aralığa indirmek için kullanılır

Ayrıca biyolojik havuza sahip tesislerde bakterilerin etkilenmemesi için atıksuyun uygun ph ya düşürülmesini sağlar

Tuz ruhu olarakta bilinen hidroklorik asit sıvı formda %33'lük olarak 75 kg'lık bidonlarda, IBC tanklarda veya dökme olarak satılmaktadır

2-Kireç

Sanayi kireci olarakta bilinen sönmüş kireç, asidik karakterdeki atıksuların pH sının yükseltilmesinde kullanılır

Uygun pH çalışma aralığı sağlanamaması flok oluşumu ve çökeltmeyi olumsuz yönde etkileyeceğinden dolayı önemli bir arıtma kimyasalıdır

3-Kostik

Beyaz renkli nem çekici kuvvetli bir baz olan sud kostik ya da sodyum hidroksit olarak ta bilinen bu maddenin % 48 lik çözelti formudur

Atık su arıtma tesislerinde pH yükseltici olarak görev görür Su ile tepkimesinde ısı açığa çıkarır

4-Sülfürik Asit

Diğer bir ph düşürücü olarak kullanılan kimyasalımız da sülfürik asittir

Atıksu arıtma tesislerinde hidroklorik asitle aynı amaçla kullanılmaktadır Sülfürik asitin kimyasal formülü H2SO4'tür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com