Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyosfer, modeli, yapımı

Biyosfer Modeli Yapımı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Biyosfer Modeli Yapımı

Basit Biyosfer Modeli, herhangi bir bitkinin yaşayabilmesi için gereken koşulları barındıran kapalı kapta yetişmesi olayıdır Genellikle bu kaplar cam küre şeklinde olur

Biyosfer modelinin yapısı

Basit Biyosfer Modeli, içerisindeki bitkiyi yaşatabilme ve fotosentez olayını sağlamayı amaçlamaktadır Biyosfer Modelinin şeffaf ve basit yapısı sebebiyle bitkinin gelişimi ve fotosentez olayı kolayca görülür Çoğu kez bu olaylar fotoğrafçılığa konu edilir Bunun yanında eğitimciler de bu modellerden yararlanır Biyosfer Modelinin içerisinde oksijen, karbondioksit, su, ışık ve nem bulunması gereklidir Cam küre kapalı halde görülür Ancak altında küçük çapta bir giriş bulunur Bu girişin ağzı, çok az bir boşluk bırakacak şekilde köpük ile kapatılır Bu sayede kabın içindeki suyun çıkışı en aza indirgenmiş olur Bazı biyosfer modellerinin ise ağzı açıktır Bir şişeye benzerler Bunun yanında çok uzun zaman aralıklarıyla bu su değiştirilebilir Kapta bulunan suya türlü mineraller de ilave edilebilmektedir Genellikle biyosfer modeline nilüfer gibi bitkiler tercih edilir Bitkinin karbondioksit ihtiyacını karşılaması için de biyosfer modeli başka bitkilerin içerisine yerleştirilir Diğer bitkilerin ortaya verdiği karbondioksit ile biyosfer modeli karbondioksit ve oksijen ihtiyacını zamanla karşılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com