![]() |
Açıklayıcı Anlatım Biçimi Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Açıklayıcı Anlatım Biçimi Nedir?Açıklayıcı Anlatım Biçimi Nedir? Herhangi bir konu hakkında bilgiler vermekbir şeyler öğretmek amacına yönelik anlatım biçimidir ![]() ![]() ![]() Açıklama günlük yaşamda herkesin başvurduğu yaygın bir anlatım biçimidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğretici özellik gösteren bir anlatım biçimidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Toplumsal kalkınmada eğitimin rolü nedir nasıldır? Klasisizm Türk edebiyatında hangi dönemlerde etkili olmuştur? Edebiyatımızda tiyatro ne zaman Batılı bir özellik kazanmıştır? Uzay çalışmalarının teknolojideki gelişmelere katkısı var mıdır? Sanat sevgisi düşük toplumlarda eğitimin özellikleri nelerdir? Gelir düzeyi düşük toplumlarda eğitimin özellikleri nelerdir? Toplumsal şiir ile bireysel şiirin ayrıldığı noktalar nelerdir? Lirik şiirde şair hangi duyguları ön plana çıkarır? Bu gibi konularda yazma çalışmaları açıklayıcı anlatım ile yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örnek: Memduh Şevket Esendal öykülerini sade ve temiz bir Türkçeyle yazmışöykücülükte Çehov tarzını benimsemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Örnek: MÖ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örnek: Herkes her şey olamaz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|