Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dil, ile, ilişkisi, kültür

Dil İle Kültür İlişkisi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dil İle Kültür İlişkisi

Dil ile Kültür İlişkisi

Toplumun yaşayış biçimi, gelenekleri, inançları o toplumun kültürünü oluşturur

Dil bir toplumun ortak özelliklerini öğrenmeye yardımcı olur Bir toplum hakkında öğrenilmek istenenler, o toplumun kullandığı dili öğrenmekle olasıdır' çünkü toplumun ürettikleri diline yansır

Bir toplumun bir evresiyle ilgili metinler incelenerek o ulusun o evredeki kültürü, toplumsal değişimleri aydınlatılabilir Dede Korkut Masalları buna en güzel örnektir Türklerin İslamiyet'i kabul etmeden önceki yaşayışıyla, kabul ettikten sonraki toplumsal değişimini bu sözlü ürünlerde görmek olasıdır

Her toplum yaşam koşullarına uygun sözcükler üretir ve kullanır Kimi zaman dilin en küçük birliği sayılan bir tek sözcük bile o ulusun kültürü üzerine düşünce oluşturulmasına yardımcı olabilir

Dille kültür arasında sıkı bir bağ vardır Dil, kültürü hem kurar hem geliştirir Bunun yanı sıra dil, kültürün bir öğesidir; ama önemi bakımından hiçbir kültür ögesiyle karşılaştırılamaz Dil kültürün nesilden nesile aktarımına yardımcı olur Bir evrede yapılanlar bir sonraki evreye dilin yardımıyla ulaştırılabilir, tekrar tekrar aynı şeylerin bulunması için çaba harcanmaz Dilin bu özelliği kültürün genişleyip zenginleşmesini sağlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com