Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ana, düşüncesi, paragrafın

Paragrafın Ana Düşüncesi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Paragrafın Ana Düşüncesi

Paragrafın Ana Düşüncesi

Yazarken veya konuşurken karşımızdakine bir şeyler aktarmak isteriz İster bir olay aktaralım isterse bir konudaki düşüncemizi aktaralımbunların hepsini bir amaç için ortaya koyarızBu amacaaktarmak istenilen bu mesaja “ana düşünce” denir

“ Bu parçada anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir? Bu parçada vurgulanmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?” sorularına cevap verir

Ana düşünce paragrafın başında ortasında sonunda olabileceği gibi paragrafın geneline sindirilmiş de olabilir

ÖRNEK:

“Kışın beyaz güzelliğinin de yazın sıcak ve nemli günlerinin de zevkine var Her mevsim her gün her an gelir geçer ve hiçbiri asla birbirinin aynı ya da tekrarı değildir

Kış soğuğunun ortasında yazı yazın bunaltıcı sıcağında kışı özlemek yerine her mevsimi kendi güzelliğiyle kabul et

Parçada her mevsimin her anın kendine göre bir güzelliğinin olduğu bir mevsimi yaşarken bir başka mevsimin hayalini kurarak yaşamamak ve içinde bulunduğumuz mevsimin tadını çıkararak yaşamak gerektiği anlatılıyor

Öyleyse bu paragrafın ana düşüncesi: “ Hayatın her mevsiminin tadını çıkarmak gerekir” olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com