Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
drama, eğitimde, yöntemi

Eğitimde Drama Yöntemi Nedir?

Eski 01-17-2010   #1
Şengül Şirin

DRAMA

Bu yöntemde öğrenciler bir beceri ya da durumu sınıf önünde canlandırırlar Dram anın amacı, öğrencilere farklı ve gerçek sebep-sonuç ilişkilerini açıklamasını sağlamak
Yöntemin etkili kullanılabilmesi için:

• Drama ya katılmak için güvenli bir sınıf ortamı olmalı
• Öğrencilere dram anın amacı, nasıl yapılacağı anlatılmalı
• Yaratıcılığı geliştirmek için öğrencilerin aşina olduğu bir sahne drama sı yapılmalı
• Drama inandırıcı ve kolay karakterler olmalı
• Kimse drama ya katılmaya zorlanmamalı
• Öğretmen rolleri iyi belirlemeli Drama da kukla, kostümler, şapkalar, maskeler oyun içinde öğrencilerin şevkini arttırır

Rol oynama ve drama arasındaki fark, rol dram anın içindedir Her ikisi de öğrencilerin kendi kimliğini bulma, başkalarının ne hissettiğini anlamasına sebep olur Sosyalleşmeyi sağlar

YARATICI YARATMA

İçten geldiği gibi oynanır Bu yöntemde öğrencilerin kendi yaşamlarına yakın bir oyun seçilmeli, oyunlar doğal ve sade olmalıdır
Yaratıcı oyun süreçleri:
1 Problemin belirlenmesi
2 Dram anın ve rollerin belirlenmesi
3 Gözlem ve incelemeye hazırlama
4 Yaratıcı oyunun oynanması
5 Durumun analizi
6 İlişkili durumlar
7 Genellemeler yapma

Yöntemin etkili kullanılabilmesi için:

• İyi bir şekilde planlanmalı
• Amaç anlatılmalı
• Yöntem, farklı örnekler üzerinde tanıtılmalı
• İçerik öğrenciler için önemli ve ilginç olmalı
• Güvenli bir sınıf ortamı oluşturulmalı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com