![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak MenüsüÇokokremli dondurma pastası ve çilekli limonata ![]() Malzemeler: 1 ince pasta tabanı/ cheesecake tabanı/ brownie 1lt vanilyalı dondurma 2 çay bardağı damla çikolata 1lt çilekli dondurma 5-10 adet çilek, doğranmış 1lt antep fıstıklı dondurma 1 portakalın kabuğu, rendelenmiş 100gr çokokrem Hazırlanması: Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıbı dondurucuya kaldırıp çilekli dondurmayı çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() Fıstıklı dondurmayı bekletip sürülebilir kıvama gelince portakal kabukları ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Çilekli Limonata Living'deki asıl tarifte her bir bardak için 4 yemek kaşığı toz şeker kullanılıyordu ama ben her bir bardağa 1 tatlı kaşığı toz şeker koydum ![]() ![]() Malzemeler: yarım kg çilek 2 tatlı kaşığı toz şeker limon suyu soda Hazırlanması: Yıkayıp saplarını kopardığınız çilekleri şekerle beraber blendırdan geçirin ![]() Her bir bardağa 3 yemek kaşığı çilek püresi, 4 yemek kaşığı limon suyu, dilediğiniz miktarda şeker, buz ve soda koyup servis yapın ![]() Dilerseniz bu karışımı buz küplerinde dondurarak içeceklerinizde kullanabilir veya kağıt bardaklara doldurup çubuk saplayarak çilekli dondurma elde edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak Menüsü![]() malzemeler: 6 adet ayva 1,250kg toz şeker 1/2 çay kaşığı gıda boyası, aktardan isterken ayva tatlısı için aldığınızı belirtin 10 adet karanfil ayvaların çekirdekleri hazırlanması: ayvaları soyup ikiye bölün ![]() ![]() temizlenen ayvaları yayvan bir tencereye yanyana dizin ![]() ![]() toz şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ekleyin ![]() ![]() ![]() malzemeler: 1 kırmızı soğan 1 tatlı kaşığı kekik 2 yemek kaşığı sirke, isteğe bağlı 8 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 4 orta boy domates 1 salatalık 2 avuç kalamata zeytini, çekirdekleri çıkarılmış 200g beyaz peynir hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak Menüsü![]() malzemeler: 4 yumurta 2 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı un kabartma tozu vanilya 1 su bardağı vişne suyu hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() malzemeler: hamur malzemeleri: 2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt 1 paket yaş maya 1 su bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un 1 yumurtanın sarısı iç malzemeleri: 1 kase haşhaş yarım çay bardağı sıvı yağ hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak MenüsüMayonezli Tavuk Salatası ![]() Malzemeler 1 adet haşlanmış tavuk göğsü 2 adet havuç 1 adet salatalık 2-3 dal taze soğan 2 adet sivribiber 2 diş sarımsak 1-2 kaşık yoğurt 1 kase mayonez yarım demet dereotu tuz karabiber pulbiber Hazırlanması Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak iyice didikleyin ![]() ![]() Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin ![]() Salatalığın sadece kabuğunu kalınca soyarak kullanın ![]() Hepsini karıştırıp 1 çay bardağı kadarını ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerini ayırdığınız sebze karışımı ile süsleyin ![]() Un Kurabiyesi ![]() Malzemeler: 1 paket margarin, oda sıcaklığında (ben tereyağı kullandım) 1 kahve fincanı sıvıyağ 3 kaşık pudra şekeri 4 kaşık buğday nişastası Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak) 1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için) Hazırlanması: Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın ![]() ![]() Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın (ben yuvarladım) Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak MenüsüÇikolata Soslu Muzlu Pasta Malzemeler: 1 adet 2 katlı kakaolu pasta keki 1 paket muzlu puding 2 adet muz çikolata sosu hindistan cevizi Hazırlanması: Pasta kekinin bir katını içine streç serilmiş derin bir kasenin tabanına yerleştirip üzerini sütle ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan keki pudingin üzerine kapatıp tekrar sütle ıslatın ![]() ![]() Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ![]() ![]() ![]() Soya Soslu Tavuk: ![]() Malzemeler: 1kg kuşbaşı tavuk 3 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı soya sosu 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı mısır nişastası pul biber kekik tuz Hazırlanması: Tüm malzemeyi harmanlayarak tavukla karıştırın ![]() ![]() Yarım çay bardağı sıvı yağı teflon tavaya alın ![]() ![]() Havuçlu kek ![]() Malzemeler: Kek Harcı: 5 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı rendelenmiş havuç, yıkanıp kabuğu kazınmış 1 su bardağı ceviz, irice dövülmüş (ceviz yoksa fındık da olur) 2 su bardağı un 1,5 tatlı kaşığı tarçın 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu Üzerine sermek için: Pudra şekeri Hazırlanışı: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak MenüsüTavuklu Muska Böreği: ![]() Malzemeler: 1 tavuk göğsü + 1 tavuk but 1kg yufka 1 pırasa 1 küçük kavanoz mantar 2 domates 2-3 diş sarımsak 100gr kaşar tuz karabiber sıvıyağ Hazırlanması: Tavukları çok küçük doğrayıp sarımsakla kavurun ![]() Pırasayı ve mantarı da doğrayıp tavaya ilave edin, kavrulsun ![]() ![]() ![]() Yufkaları kalın şeritler halinde kesin ![]() ![]() Domateslere doldurulmuş mayonezli salata ![]() malzemeler: 3 çorba kaşığı yoğurt (varsa süzme) 3 adet patates 1 adet havuç 2 adet salatalık 3 çorba kaşığı mayonez 4 diş sarımsak tuz 15-20 domates hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() Kestaneli Pasta Bu pasta bütün kestaneli denemelerim arasında hem en basit hem de benim en çok uğraştığım tarif ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 2 katlı sade pandispanya 1 kat kakaolu pandispanya bir su bardağı kestane şekeri 2 yemek kaşığı kakao 1,5 poşet krem şanti* 1,5 poşet creme ole* 750ml süt üzerine çikolata rendesi *dilerseniz 2 poşet krem şanti, 1 poşet creme ole ile de deneyebilirsiniz Hazırlanması: Kestane şekerlerinden pastanın üzerini süslemek için gereken kadarını ayırıp kalanını çatalla ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 kat kakaolu pandispanyayı ve 1 kat sade pandispanyayı şekerli su/süt ile ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() Pastanın üzerine çikolata rendesi serpip kestane şekeri ve krema ile süsleyin ![]() * tarifteki krema yerine muzlu rulo pastada kullanılan ev kremasını da kullanabilirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak MenüsüBeşamal soslu,sucuklu fırın makarna ![]() malzemeler: yarım paket makarna 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı margarin 1,5 yemek kaşığı un 3 su bardağı süt 1 yumurta 1 su bardağı kaşar rendesi 1 parmak sucuk 1 domates hazırlanması: tencereye suyu koyup kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tüm karışımı dikdörtgen pyrex'e döşeyin ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır usulü dereotlu ve naneli beyaz peynir salatası: Malzemeler: 200gr beyaz peynir 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı yarım limonun suyu 1 orta boy salatalık, doğranmış 1 küçük kırmızı soğan, doğranmış (arzuya göre) 2 yemek kaşığı taze nane, doğranmış 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış 2 yemek kaşığı dereotu, doğranmış Hazırlanması: Beyaz peyniri bir kaba ufalayın ![]() ![]() ![]() ![]() Fındıklı ıslak kek ![]() Malzemeler: 125gr tereyağı 180gr bitter çikolata 1 su bardağı (165gr) toz şeker 4 yumurta, çırpılmış 1 su bardağı (150gr) un, elenmiş yarım su bardağı yoğurt yarım su bardağı fındık, kavrulmuş ve irice dövülmüş Hazırlanması: Fırını 175C'ye getirin ![]() ![]() Tereyağını ve çikolatayı bir tavada düşük ısıda eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Fırında kekinize kürdan batırdığınızda yapışmayacak ancak hala ıslak kalacak hal alıncaya kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak MenüsüKasekuchen ![]() malzemeler: hamur için; 1 yumurta 75 gr toz şeker 125 gr yumuşak margarin 2 ![]() 1 çay kaşığı kabartma tozu üzeri için; birinci karışım: yarım kg yoğurt 250 gr tatlı lor yarım kilo süt ikinci karışım: 2 yumurta 1 nescafe fincanı sıvı yağ 200 gr toz şeker 1 paket vanilyalı puding üzeri için: hindistan cevizi ve mandalina (veya herhangi bir sos) hazırlanması: hamur malzemesini yoğurup önceden yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyin ![]() fırını 180C'ye getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fırında yaklaşık bir saat üst karışım katılaşıp kenarları hafif yanmaya başlayana kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytin yağlı yaprak sarması ![]() malzemeler: 4-5 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık) 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuru nane 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tarçın 2 kesme şeker 2 yemek kaşığı kuş üzümü yarım limonun suyu 1 su bardağı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı kaynamış su yarım kg salamura asma yaprağı yarım çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı kaynamış su hazırlanması: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuçlu kereviz salatası ![]() malzemeler: 1 kereviz 1 havuç birkaç diş sarımsak yarım kg süzme yoğurt 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı dereotu ceviz hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak Menüsü![]() malzemeler: 1 kg kuzu kuşbaşı et 2 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 2 havuç, küp küp doğranmış 2 patates, küp küp doğranmış 3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş 3 domates, soyulup dilimlenmiş 1-2 tatlı kaşığı tuz hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() Elmalı Tatlı ![]() Malzemeler: 9 adet elma toz şeker su 1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş 2 tatlı kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru üzüm kreması: 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 2 paket vanilya 1 kg süt ocaktan indirince 1 yemek kaşığı margarin / tereyağı Hazırlanması: Elmaları soyup (kesmeden) içlerini oyun ![]() ![]() ![]() Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü karıştırın ![]() ![]() Kremayı pişirin, ocaktan alınca yağını ekleyip karıştırın ![]() Elmalarınızın üzerine bu kremadan döküp servis yapın ![]() Kısır malzemeler: 7-8 taze soğan yarım demet maydanoz 4 diş sarımsak 1 kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 su bardağı sıcak su bir tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı ince bulgur 1 yemek kaşığı nane 2 yemek kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber 1 kahve fincanı limon suyu 1 kahve fincanı zeytinyağı bir avuç taze nane yaprakları 2 domates hazırlanışı: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak MenüsüMercimek Köftesi malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 litre su 2 su bardağı ince bulgur 2 baş kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber dilediğiniz miktarda pulbiber 1 çay bardağı sıcak su 1,5 yemek kaşığı domates salçası 1 demet maydanoz 6-7 sap yeşil soğan 1,5 tatlı kaşığı tuz marul veya roka hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() Ispanak Salatası Malzemeler: 300gr ıspanak yaprağı, ayıklanmış ve yıkanmış (saplarını kullanmıyorsunuz) 3 adet büyük boy patates, haşlanmış 1 su bardağı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı * eğer süzme yoğurt yoksa 500gr yoğurdu kağıt havlu serili bir eleğe koyup bir gece buzdolabında süzdürün ![]() Hazırlanması: Ispanakları mutfak robotunda kıyın ![]() ![]() Yoğurt ve mayonezi karıştırın ![]() ![]() ![]() Tuzunu ve yağını da ilave edip servis tabağına alın ![]() ![]() Patatesli Patlıcan Yemeği ![]() Malzemeler: 5 patlıcan 2 orta boy kuru soğan 7 diş sarımsak 7-8 sivri biber (birkaç tanesi acı olsun) yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı 2-3 patates 4 orta boy domates (domatesler küçükse 5 adet) yarım çay bardağı kaynar su tuz Hazırlanması: Patlıcanları alacalı soyup irice küpler halinde doğrayın ![]() ![]() Soğanı soyup yemeklik doğrayın, sarımsakları soyun, biberleri temizleyip doğrayın ![]() ![]() Patatesleri soyup doğrayın, tencereye ilave edip bir süre daha kavurun ![]() Domatesleri soyun, irice küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yaparken çok fazla karıştırmadan, patlıcanları ezmemeye özen gösterek tabaklara paylaştırın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak MenüsüAşure ![]() aşure için gereken malzemeler: yarım kg ![]() 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kurufasulye 1 çay bardağı pirinç 100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış 50 gr ![]() 100 gr ![]() dilerseniz ufak ufak doğranmış kuru incir (incir aşurenin rengini koyulaştırdığı için biz pek kullanmıyoruz) 1 kg ![]() hazırlanması: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() not: piştikten sonra aşurenin bir kısmına veya tamamına bir portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok güzel bir tat yakalamış olursunuz ![]() Köfteli Yoğurt Çorbası ![]() malzemeler: 2 kase süzülmüş yoğurt 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 1 çay bardağı su 1 yumruk büyüklüğünde kıyma 1 tutam tuz karabiber 1,5-2lt su 1,5 çay bardağı pirinç/şehriye hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hanımeli Böreği ![]() malzemeler: 4 yufka 1 paketten az margarin yarım çay bardağı dolmalık fıstık sıvıyağ 1 kuru soğan 250g kıyma tuz karabiber yarım çay bardağı kuş üzümü tarçın maydanoz 1 yumurtanın sarısı hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak Menüsüİslim Kebabı İslim Kebabı: 15 adet Malzemeler: 1,5kg ince uzun patlıcan 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış 3-4 adet küçük domates köfte için: yarım kg kıyma 1 yumurta 1 kuru soğan 2-3 diş sarımsak 2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş) tuz karabiber sos için: 2-3 domates sıvıyağ 1 çay bardağı su tuz Hazırlanması: Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın ![]() ![]() Bu arada köfteyi hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın ![]() Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu için domatesleri soyup rendeleyin ![]() ![]() ![]() Acem Pilavı Malzemeler 2 su bardağı pirinç 500gr kuşbaşı et 3 su bardağı et suyu ya da sade su 2 orta boy soğan 6 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı çamfıstığı 4 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı kakule 1 tatlı kaşığı tarçın 1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil tuz Hazırlanması: Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın ve suyunu süzün ![]() Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ![]() ![]() Kakulelerin kabuklarını ayıklayıp tohumlarını havanda dövün ![]() Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etler pişince tencereden alın, fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz, yayvan bir tencereye aktarın ![]() Tüm baharları - + kuş üzümü ve çamfıstığını- ekleyin, etlerle iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra büyük bir servis tabağını tencerenin üstüne kapatın, tencereyi ters çevirin ve Acem Pilavı'nı üstündeki etlerle birlikte servis edin ![]() Sultan Lokumu tarifi uygulamak için; 1 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak MenüsüTürk Kahveli Parfe malzemeler: 1 paket krem şanti, 6 yumurta, 1 bardak süt, 3 tatlı kaşığı toz şeker, 3 tatlı kaşığı kahve, 2 paket vanilya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kereviz Salatası Malzemeler: 3 adet orta boy kereviz 4 adet ince havuç 15 adet küçük arpacık soğan 10 diş sarımsak yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 3-4 adet portakalın suyu 1 adet limonun suyu 4 adet patates 1 tatlı kaşığı tuz 220 gr konserve mısır üzeri için: kereviz yaprakları Hazırlanması: Arpacık soğanları, sarımsağı, zeytinyağını tencereye koyun ![]() Havuçların kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin ![]() Kerevizlerin kabuklarını soyup yıkayın ![]() ![]() Üzerine 1 limonun suyunu gezdirin ![]() 10 dakika orta harlı ateşte çevirerek kavurun ![]() ![]() Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin ![]() Tuzunu ilave edin ![]() ![]() Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine mısır serpin ve kereviz yapraklarıyla süsleyin ![]() Fırında Sebzeli Tavuk ![]() Malzemeler: 1 bütün piliç 1 limon 2 havuç 4 diş sarımsak 4-5 kuru soğan* 5-6 cherry domates* yarım kg konserve bezelye 2 iri patates kekik karabiber köri pulbiber tuz zeytinyağı *asıl tarifte arpacık soğan ve 1 büyük domates kullanılıyordu ![]() Hazırlanması: Tavuğu iyice yıkayıp limon suyuyla ovun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baharatları, tuzu, zeytinyağını ve birkaç damla limon suyunu harmanlayarak tavuğun her tarafına bu karışımı sürün ![]() Fırın poşetinin içini unlayın, tavuğu ve sebzeleri poşete yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak MenüsüBal Kabaklı Dondurma ![]() Malzemeler: 1 bardak bal kabağı püresi 1 tatlı kaşığı vanilya aroması 2 bardak krema 3/4 bardak kahverengi şeker 5 yumurtanın sarısı 1/2 tatlı kaşığı tarçın 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil 1/4 tatlı kaşığı tuz Bir tutam taze rendelenmiş muskat Hazırlanması: Bir kasede bal kabağı püresini ve vanilya aromasını karıştırın ![]() ![]() ![]() Bir tavada 1,5 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın ![]() ![]() Bu arada yumurta sarılarını, tarçın, zencefil, tuz, muskat, kalan yarım su bardağı krema ve kalan 1/4 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın ![]() ![]() Tavayı ocaktan alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaseyi buzlu su dolu bir kabın içine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı dondurma makinesine koyup kullanım talimatlarına göre çalıştırın ![]() ![]() Taneli Sebze Çorbası ![]() malzemeler: 1 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un 1 pırasa 1 havuç, soyulmuş 1 kereviz, soyulmuş 1 patates 1,5 lt kaynamış su 1 limonun suyu 1 yumurtanın sarısı, beyazından tamamen ayrılmış hazırlanması: soğanı yemeklik doğrayın ![]() ![]() ![]() mutfak robotundan geçirilmiş pırasayı, havucu ve kerevizi ekleyin ![]() ![]() ![]() bu arada çorbanın terbiyesini hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurtlu Patates Salatası malzemeler: 1kg patates yarım limonun suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı yoğurt 1 diş sarımsak bir küçük kutu mısır pulbiber hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezberim Den Mutfak Menüsü |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezberim Den Mutfak MenüsüGavurdağı Salatası ![]() Malzemeler: 4 adet domates 4 adet küçük salatalık 4-5 adet sivri biber birkaç dal maydanoz 5-6 adet taze soğan arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş yarım limonun suyu yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1 yeme kaşığı nar ekşisi tuz arzuya göre 1 tutam kuru nane 1 su bardağı irice kırılmış ceviz Hazırlanması: Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın ![]() Renkli Patates Topları ![]() 40-45 adet malzemeler: 8-9 orta boy patates 1-2 yemek kaşığı tereyağı tuz 3 adet havuç, rendelenmiş küçük bir demet dereotu veya maydanoz, doğranmış kırmızı biber hazırlanması: patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ayrı ayrı tabaklara havucu, dereotunu ve biberi koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlama Poğaça ![]() hamur malzemeleri: 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 yumurtanın beyazı (sarıları üzerlerine sürülecek) 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 50gr yaş maya aldığı kadar un iç malzemeleri: peynir ve maydanoz üzerine: rendelenmiş kaşar peyniri susam çörek otu ay çekirdeği içi 2 yumurtanın sarısı (ben hamurdan artan yumurta sarıları az gelince iki tane daha ekledim ![]() ![]() hazırlanması: mayayı ılık sütte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hamur kabarınca 1-2 defa daha yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fırını 225C'ye getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poğaçalarla birlikte pazar kahvaltısında sunmak için taze portakal+greyfurt suyu hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|