Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazirlama, kütahya, tarhana, tarifi

Tarhana Hazirlama Kütahya Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhana Hazirlama Kütahya Tarifi



TARHANA HAZIRLAMA (Kütahya)

Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yöremizde ak tarhana denilir Malzeme olarak; un, maya yoğurt, kırmızı biber, nane, tuz, acı biber ve domatestir Yaz aylarında hazırlanır Soğan, domates ve biber (acı sevenler kırmızı süs biber kullanır) kıyma makinesi ile çekilir Yoğurt, tuz,nane ilave edilerek karıştırılır Maya eklenerek un katılır ve hamur haline getirilir Üzerine un serpilerek üstü örtülür On gün süresince günde bir defa yumruklanıp yoğrulur (ekşisi gidene kadar) Hamur küçük parçalar halinde temiz bezler üzerinde kurumaya bırakılır Kuruduktan sonra oğulabilecek kıvama gelince tahta tekne içinde oğulup kalburdan elenerek geçilir Tekrar temiz bez üzerine serilerek iyice kurutulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.