![]() |
Turşuluklar Görücüye Çıktı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşuluklar Görücüye ÇıktıTurşuluklar görücüye çıktı ![]() Kış aylarında sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden turşunun yapımı için, özel olarak yetiştirilen turşuluklar, manav ve marketlerde satışa çıktı ![]() Turşu yapmak isteyenler, alacakları malzemelerin taze ve yarı olgun olanlarını tercih ediyor ![]() KAYSERİ - Küçük boylarda, tam olgunlaşmamış ve körpe olması tercih edilen salatalık kilosu 85, kornişon türü salatalıklar 100, yarı olgun turşuluk domates kilosu 35, acur 65, kelek 75, patlıcan 40, ince biber 50, fasulye 200, kırmızı pancar 200, lahana 40 ve cin biberinin kilosu ise 150 kuruştan satılıyor ![]() Turşu yapımcılarının ve tecrübeli ev hanımlarının verdiği bilgiye göre, turşu yapılacak sebzeler iyici yıkandıktan sonra bir süre kireç kaymağına batırılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Turşu yaparken kullanılacak malzemenin her kilosu için de kabın içerisindeki suya yaklaşık 15 gram tuz koymak gerekiyor ![]() KELEK VE PATLICAN DOLMASI Yemek yapımında kullanılan her tür sebzeden ve meyveden turşu yapılabiliyor ![]() ![]() Kelek ve patlıcan dolması yapmak için de önce yeşil domates, sivri biber, salatalık, sarmısak ve maydanoz, iyice kıyılıp iç malzemesi hazırlanıyor ![]() Tepesi kesilen keleklerin içi bir kaşıkla boşaltılıp, boşluk iç malzemesi ile doldurulup tuzlu ve mayalı suyla salamura yapılıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|