|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
pasta, servis, tatlı, turtaların, şekilleri |
![]() |
Tatlı , Pasta Ve Turtaların Servis Şekilleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı , Pasta Ve Turtaların Servis ŞekilleriTatlı , Pasta Ve Turtaların Servis Şekilleri Balo, soğuk büfe ve banquet (büyük ziyafet)ler dışında, öğle ve akşam yemeklerinde sofraya küçük pastalar, kek ve benzeri gibi kuru tatlıların çıkarılması doğru değildir ![]() ![]() ![]() Turtalar ise, daha çok balo, soğuk büfelerde verilmesi alışkanlıksa da, öğle ve akşam yemeklerinde, hattâ ikindi çaylarında da servis yapılabilir ![]() ![]() Bunların yeniş şekline gelince: Bu tatlıların cins ve çeşitlerine göre değişen bir durum ise de, baklava, trigona, milföy pastası gibi kesmeden yenilebilmesi güç olanlar dışında, diğer bütün tatlıları yerken olanağınca bıçak kullanmadan, pasta ya da sıradan bir çatalla keserek yememiz gerekir ![]() ![]() Sütlâç, mahallebi, keşkülüfukara, krema, puding, bavrauaz ve benzerleri gibi kremamsı tatlıları ise küçük tatlı kaşığıyla yememiz doğru olur ![]() Alaturka ve alafranga tatlı, pasta ve turtaları, yemekten sonra ve meyveden önce servis yapmalıdır ![]() Tatlılar Türk sofrasında çeşitli olmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Pastalar yemekten sonra verilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|