Ekşi Elmalı Bohça Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşi Elmalı Bohça TarifiEkşi Elmalı Bohça Yapılışı Mazemeleri 0,5 Kg ekşi elma3 Su bardağı un 1,5 Su bardağı pudra şekeri 1,5 Su bardağı su 1 Büyük paket margarin (250 Gr )1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı sirke 1 Elenmiş unun ortasını açınız![]() 2 Ortasına su, tuz, sirke ve yağın 1/4'ünü koyarak bir hamur yapınız![]() 3 Hamur 10 dakika bekletiniz Sonra merdane ile 1 cm kalınlığında açınız![]() 4 Kalan yağı ortasına koyunuz ve bohça gibi kapatınız![]() 5 10 dakika bekleterek hamuru tekrar 1 cm kalınlığında açınız![]() 6 Hamur açıp kapama işlemini 4 defa tekrarlayınız![]() 7 Hamuru son defa 1/2 cm kalınlığında açarak, 8 veya 10 cm karelere kesiniz![]() 8 Her karenin ortasına kabuğu soyulmuş rende elma ile pudra şekeri karışımı koyunuz![]() 9 Kare hamurları bohça gibi kapatınız![]() 10 Üzerlerine yumurta sürerek yağlanmış tepsiye diziniz![]() 11 Orta ısıdaki fırında pişiriniz![]() 12 Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapınız
|
|
|
|