Haşhaşlı Milföy Sepeti |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Milföy Sepeti5 yaprak milföy 3 çorba kaşığı haşhaş 1 yumurta sarısı 200 gram Akdeniz yeşillikleri 200 gram lor 10 çeri domates 10 zeytin 1 limon 5 dal tazenane 1 çorba kaşığıpul biber 1 çorba kaşığı çörekotu Zeytinyağı Bir kâseyi ters çevirip üzerini yağlayın Fırına dayanıklı olması gerekir, bu önemli Daha sonra milföy karelerini biraz açın ve kâsenin üzerine yerleştirin 1 hamuru da şerit şeklinde hazırlayın ve kâsenin üzerine artı şeklinde yerleştirip 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin Bu arada peyniri elinizle top yapıp haşhaş ve kırmızıbibere bulayıp hazırlayın Yeşillikleri yıkayıp limon ve zeytinyağında harmanlayıp tatlandırın Fırından çıkan hamurları kâseden alıp tabağa aktarın ve ortasına bastırıp çukur yapın Salatayı, peynir toplarını, zeytini ve domatesleri ekleyip üzerine artı şeklinde pişirdiğiniz milföylerle ikram edin |
|