![]() |
Hazret-i Safiye Bint-i Hayy (r.a) |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Hazret-i Safiye Bint-i Hayy (r.a)Hazret-i Safiye bint-i Hayy (r ![]() Müminlerin annesi ![]() ![]() ![]() Medine'deki yahudilerden Nadiroğulları kabilesi reisi Huyevy b ![]() ![]() Asıl ismi Zeynep idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk evliliği İlk önce Sellam İbn-i Mişkem el-Kuradi ile evlenmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zatı Saadetleriyle Evliliği Ganimet malları taksm edilir ![]() ![]() - Bana bir cariye lazımdır ![]() ![]() Resulullah ![]() ![]() ![]() ![]() - Safiye Beni Nudeyr bir kavmin başkanının kızıdır ![]() ![]() ![]() Zatı Saadetleri de sahbilerin bu fikrini kabul buyurdular ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah ![]() ![]() "Ey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bir süre önce rüyamda ![]() ![]() ![]() ![]() Hayberden ayrılışlarında Resulullah O'nu kendi develerine bindirirler ve kendi hırkalarını onun başına örterler ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Nasıl ![]() Hz ![]() - Bir yahudi kızı ![]() Zatı Risaletpenahileri buyururlar: - Hayır Ayşe ![]() ![]() ![]() Ahlak ve Adetleri Hayber'in el-Kammus kalewsi feth edilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ara cariyelerinden biri Hz ![]() ![]() -Safiye'den Yahudilik kokusu geliyor ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() - Hak Teala bana Cumartesi yerine Cumayı inayet kıldıktan sonra Cumartesi'ne hürmet göstermeme ne lüzum vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yolculuk esnasında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Zeynep sen safiye'ye bir deve ver ![]() Hz ![]() - Nasıl? Ben kendi devemi bu Yahudi kızına mı vereceğim? Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bütün Ezvacı- Mutahherat arasında biz hepsinden daha imtiyazlıyız daha üstünüz ![]() ![]() Zatı Saadetleri buyurdular: -Niçin sen demedin ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vefatı Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAYNAK: 1) Kadın Sahabiler ![]() ![]() ![]() 2) Şamil İslam Ansiklopedisi
|