![]() |
Somonlu Sutereli Spagetti Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somonlu Sutereli Spagetti TarifiSomonlu Sutereli Spagetti (İtalya) 250 g spagetti 1 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 60 g füme somon (ince şeritler halinde kesilmiş) 1 demet suteresi (yıkanıp, ayıklanmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öbür tencereyi de ateşten alıp, spagettileri süzerek, somon şeritli karışımın bulunduğu tencereye aktarın ve iyice karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|