Sos Tartar |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sos TartarSos Tartar Malzemesi: 2 katı pişmiş yumurta, 1 bardak zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış salatalık, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış kapari çiçeği Sirke, tuz, karabiber ve hardalı bir kaba koyun Tuzu ilave edip karıştırın Ezilmiş yumurta sarılarını da ilave edin Zeytinyağını sicim gibi azar azar akıtın ve bir yandan da karıştırın Geriye kalan tüm malzemeyi de katın ve sos boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın Sos tartarı haşlanmış tavuk eti, deniz ürünleri, yumurta ve salatalar ile servis yapabilirsiniz |
|