Zeytinyağlı Nohut Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Nohut TarifiZeytinyağlı Nohut Tarifi Malzemeler (4 kişilik) 1 su bardağı nohut 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 baş kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 orta boy domates 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı salça (biber veya domates olabilir) 2 kesme şeker Tuz Yapılışı: Nohudu bir gece önceden ayıklayın (taş vb yabancı maddeleri uzaklaştırın), yıkayıp suyla ıslatın Islatılmış nohutların suyunu döküp tekrar yıkayın ve düdüklü tencerede 2 kesme şeker ekleyerek 15 dakika haşlayın Nohutlar haşlandıktan sonra düdüklü tencereyi açıp içine, zeytinyağını, doğranmış soğanı, sarımsağı, salçayı, toz kırmızıbiberi, tuzu ilave edip bir iki kez karıştırın Düdüklü tencereyi tekrar kapayın ve 10 dakika daha pişirin Mutfağınıza pişmiş nohut kokusu yayıldığında yemeğiniz pişmiş demektir Bazı nohut türleri çabuk bazıları ise geç pişebilir Bu nedenle verdiğim pişirme süresini siz değiştirebilirsiniz Pişen nohut yemeğinizi düdüklü soğuduktan sonra açıp cam kapaklı bir kaba alın Buzdolabında soğuttuktan sonra ya da ılık olarak servis yapın |
|