![]() |
Balıklı Ravioli Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balıklı Ravioli TarifiBalıklı ravioli tarifi MALZEMESİ 4 kişilik 350 gram ravioli 2 hamsi veya benzeri bir balık safran veya zerdeçal parmezan peyniri ya da eski kaşar rendesi 1 demet roka 100 gram gorgonzola peyniri süt sarımsak tereyağı tuz karabiber YAPILIŞI: 1) Rokayı temizleyip iyice yıkadıktan sonra kurutun ve soyulmuş yarım diş sarımsak, 3 çorbakaşığı süt, hamsi ya da benzeri balıkla birlikte mikserden geçin ![]() 2) Gorgonzolayı zar şeklinde doğrayın, sonra da 30 gram (2 çorba kaşığı) tereyağı ve 3 çorbakaşığı sütle birlikte bir kaba koyup çözdürün sıcak tutun ![]() 3) Ravioliyi tuzlu su dolu bir kapta haşlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|