Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etleri, pişirme, tavada, yöntemi

Etleri Tavada Pişirme Yöntemi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etleri Tavada Pişirme Yöntemi



Etleri tavada pişirme yöntemi

Et vb katı ve gevrek olarak kızartmak için yağın kızgın olması ve kızartılan etin üzerine çok basılmaması gerekir Tava edi- ' len et rengi güzel ve gevrek olmazsa hoşa gitmez ve güç sindirilir Bunun için kızartılacak etlerin cinsini, şeklini, durumlarını göz-önünde bulundurarak tavayı az ya da çok ısıda tutmalıdır
Yağ çok kızdığı vakit dumanı tavanın üstüne çıkar O zaman, ismin derecesini anlamak için fındık büyüklüğünde ekmek içini tavaya atınız, ekmeği hemen büyük bir kaynama kaplar ve ince bir toz kaldırırsayağ kararında kızmış demektir İşte bu «kızgın yağ» dır Yağa atılan ekmeği küçük bir kaynama sarar, görünmeyecek biçimde toz oluşursa «orta derecede kızmış yağ» demektir
Balık kızartacaksanız, tavaya atmadan önce başından tutup kuyruğunu yağa dokundurunuz ve dikkat ediniz: Kuyruk hemen kırılırsa yağ kararında kızmış demektir Kızartılacak etin cinsine ve çeşidine göre yağ kararında kızdırlmazsa, kızartılan etin rengi soluk, katı, gevşek ve sindirimi ağır olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.