Mangalda Pastırmalı Kumpir Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mangalda Pastırmalı Kumpir TarifiMangalda Pastırmalı Kumpir Tarifi Malzemeler 4 adet iri boy patates 125 gram pırasa 1 adet kırmızı biber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı yağsız süt Taze çekilmiş karabiber, tuz 60 gram pastırma Yapılışı Akşamdan ince kıydığınız pırasa ve kırmızı biberi zeytinyağında iyice soteleyip, kapaklı bir kaba alın Patatesleri yıkayıp birkaç yerinden delerek folyoya sarın Piknikte ızgaranızı yaptıktan sonra, arta kalan korları kenara alın Patatesleri küllerin arasına gömerek ateşle örtün Yarım saat sonra kontrol ederek, yeterince pişmişse ateşten alın Folyoyu çıkarıp, patateslerin üstlerinden kapak kesin 5 mm'lik duvar kalacak şekilde içlerini oyun Çıkan patatesli içi, süt ve karabiberle karıştırın Pırasa, kırmızı biber, pastırma ve tuzu ilave ederek iyice harmanlayın Harcı, oyulmuş patateslerin içine doldurup kapağını kapatın Sıcak olarak servis yapın |
|