|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bakliyatların, bilgiler, hakkında, pişirilmesi |
![]() |
Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında BilgilerBakliyatların Pişirilmesi Kuru baklagillerin kolay sindirilmesi için pişirme aşamaları şu şekilde olmalıdır ![]() Islatma; Pişirilecek kurubaklagil ıslatılmalı ve 24 saat suda bekletilmelidir ![]() ![]() ![]() Pişirme: İlk ıslatma suyunun atılması B gurubu vitaminlerinin kayıplarına neden olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında BilgilerBaklagillerin Pişirilmesi Baklagillerin pişirilmeleri sebzelerin pişirilmesinden daha kolaydır ![]() 1- Pişirilirken tanelerin çabuk pişmesi için akşamdan ayıklanıp ılık suyla ıslatmak lazımdır ![]() 2- Islanmamış baklagilleri pişirmek gerektiğinde yumuşayıncaya kadar haşlayıp sonra pişirmek lazımdır ![]() ![]() 3- Pişme esnasında su ilave etmek gerektiğinde sıcaksu koymak lazımdır ![]() ![]() 4- Baklagillerin tuzunu yemeğin inmesine yakın koymalıdır ![]() 5- Çabuk pissin diye karbonat koymak doğru değildir ![]() 6- Vakit ve ateşten tasarruf için düdüklü tencerede pişirmek daha doğrudur ![]() 7- Kuru sebzeleri yüzde yüz suyu kalarak ateşten indirmelidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında BilgilerBaklagillerin Pişirilmesi Baklagillerin pişirilmesinde mümkünse kireçsiz su kullanılmalı, domates (salça) gibi asitliler ve tuz, piştikten sonra ilave edilmelidir ![]() ![]() Sindirim güçlüğü çekenlerin ve bebeklerin yiyeceklerini hazırlarken kabuklarını soymak gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında BilgilerKURU BAKLAGİLLERİN PİŞİRİLMESİ Mercimek dışında diğer kuru baklagiller, pişirilmeden önce ıslatılırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Islatma suyuna konulacak bir miktar karbonat tanelerin daha kolay yumuşamasını sağlar ![]() ![]() ![]() Pişirmede iyi kalite su kullanılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yemeğin özelliğine göre baklagiller önceden haşlanacaksa haşlama suyu değerlendirilmeli, dökülmemelidir ![]() Pişirme sırasında, su eklemek gerekiyorsa, bu su sıcak olmalıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakliyatların Pişirilmesi Hakkında BilgilerBAKLAGİL ve HUBUBATIN PİŞİRİLME METODLARI Baklagiller umumiyetle yaş sebzeler gibi pişirilirler ![]() Çeşitlerinin az olması dolayısile yemek çeşitleri oldukça azdır ![]() 1 Et ve kıymayla karıştırılarak kullanılırlar, 2 Zeytinyağ ile kullanılırlar, 3 Salata yaparak kullanılırlar ![]() Hububatlarda ençok ekmek, hamur işleri, makarna ve pilav olarak kullanılırlar ![]() |
![]() |
![]() |
|