Peynirli Patates Topları Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Patates Topları Tarifi1 kilo patates 2 yumurta 150 gr Taze kaşar peyniri 1 bardak buğday unu 1 bardak galeta unu tuz karabiber patatesler yikanir, kabuklari soyulmadan bir tencerede haşlanir Patatesler haşlandiktan sonra kabuklari soyulup rendelenir Rendelenmiş patateslerin içine 2 yumutanin aki katilip tuz ve karabiber ilave edilir Harc hamur haline gelene kadar yoğurulur, harctan ufak parçalar alinir ve top haline getirilir Toplarin ortasina ufak küp şeklinde doğranmiş taze kaşar peyniri konulur ve toplar kapatilir Toplari önce buğday ununa sonra ayri bir kapta çirpilmiş 2 yumurta sarisina ve son olarak ta galeta ununa batirdiktan sonra önceden kizdirilmiş ayçiçek yağinda patates toplari pembeleşene kadar kizartilir Kizartilmiş kaşar peynirli patates toplari bir servis tabağina alinir ve sicak sicak servis yapilir |
|