Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamur, ipuçları, işinde, tarifi

Hamur İşinde İpuçları Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşinde İpuçları Tarifi



Hamur işinde ipuçları

Hamur işleri Türk Mutfağı'nın vazgeçilmezlerindedir Eskilerin edinmiş olduğu tecrübelerle sizlere hamur işlerinde kullanabileceğiniz bir kaç püf noktası sunalım istedik

Artık pek rağbet edilmese de hala evde ekmek yapanlarımız vardır Eğer evde ekmek yapıyorsanız işte size ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacak sihirli formül: Bir miktar patatesi haşlayarak ezin ve ekmek hamurunuzun içine ilave edin

Güzel kabarmış bir kek marifetli ellere işaret eder Küçük bir ipucu ile siz de marifetliler safına katılabilirsiniz İşin sırrı margarin ve şekerin iyi karıştırılmasındadır Bir diğer önemli nokta da margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında olması

Yufka ile yaptığınız böreklere lezzet katmak mı istiyorsunuz? Bizim Margarin'i eritin ve içine biraz süt katın Yufkalarınıza bu karışımı sürerseniz börekleriniz daha lezzetli olacaktır

Bayatlamış ekmeği değerlendirmenin birçok yolu vardır Peki bu ekmekleri lezzetli kanepelere dönüştürmeye ne dersiniz? Bizim Margarin ile dövdüğünüz sarımsağı karıştırın ve küçük ekmek dilimlerinin arasına sürün Yüksek ısıdaki fırına ekmekleri verin Fırından çıkardığınızda bayat ekmeklerinizin lezzetli kanepelere dönüştüğünü göreceksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Hamur İşinde İpuçları Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşinde İpuçları Tarifi



HAMUR İŞLERİNİN PÜF NOKTALARI

1 Hamur yoğurma işlemine geçmeden önce undan bir miktar alıp su ile cıvık bir hamur yapılır Eğer hamur kesik kesikse un özsüzdür O za man hamura 2-3 damla limon sıkmak gerekir
2 Hamurlarda dinlenme müddetine önem verilmesi lâzımdır Yarım saatten 2 saate kadar hamurlar dinlendirilirler İyi dinlenen hamur hem iyi açılır Hemde istenilen şekilde kabarır
3 Kullanılacak unun mutlaka iyi cins olması lâzımdır
4 Hamura katılacak maddelerin taze olmasına dikkat etmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.