![]() |
Kestane Şekeri Tarifi (Bursa) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestane Şekeri Tarifi (Bursa)500 gr ![]() Biraz vanilya 350 gr ![]() Kestanelerin dış kabuklarını soyunuz ![]() Yıkayıp bir tencereye koyup, üzerine bolca soğuk su koyup, ateşte iç kabuklar soyuluncaya kadar tutunuz ![]() Ateşten alıp, iç kabukları da parçalamadan soyunuz ![]() Şekeri bir tencereye koyup, üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup, hiç karıştırmadan şekerin erimesini bekleyiniz ![]() Şekeri eriyince kestaneleri içine atıp, çok hafif ateşte hiç kaynamadan 2-3 saat pişiriniz ![]() Bu sürenin sonunda ateşten alıp, bir gün bekletiniz ![]() Ertesi gün tekrar ateşe koyup, yine çok hafif ateşte 2-3 saat pişiriniz, (Ta ki şurubu kestaneler eminceye kadar ![]() Pişen ve şurubu çeken kestaneleri ateşten alıp, vanilyasını koyup, soğutunuz ![]() Soğuyunca kalaylı kâğıtlara sarıp, servis yapınız |
![]() |
![]() |
|