Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, hakkında, sığır

Sığır Eti Hakkında

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Eti Hakkında



SIĞIR ETİ HAKKINDA

Sığırın 4 yaşından 6 yaşına kadar olanı beğenilir Sığır eti ne pek yağlı, ne de pek yağsız olmayıp orta olması bir koşuldur Bu etin rengi hafif sarıya çalar, tatlı kırmızı ve beyaz damarlarla sarılı olmalıdır Bu etin yağının, rengi sarımsı beyaz ise kesilen hayvanın genç ve iyi halde olduğunu gösterir Yaşlı ve zayıf olan sığır etiyle iyi bir yemek yapılamaz Genç bir inek ya da genç bir boğa, yaşlı sığırdan daha değerlidir Odesa sığır eti bütün sığır etlerine yeğ tutulur Bu üstünlük bu hayvanın çok genç kesilmesinden ve asla çalıştırılmamış olmasındandır
Boğa eti çok sıkı ve siyahımsıdır, yağı koyuca sarı ve serttir, bozuk gibi bir kokusu vardır İnek eti sığır etine oranla daha kırmızıdır, dokusu sıkıdır, yağı beyazdır, fakat iyi, temiz olmak koşuluyla inek etisığır etinden hiç aşağı değildir
Haşlama ya da söğüş yapmak için kullanılan; külot, tranş, kaburga, göğüs, omuz parçalarıdır Bunlardan külot gevrek ve en iyi parçasıdır Külotun ikinci parçası düp ya da böf, alamod için iyi parçadır Aluvayonun üzerindeki file kısmı ise kızartma konusunda bütün parçalara yeğ tutulur Aluvayonu kebap etmek için şişe geçirmeden önce kaburgadan bir miktar rastlarsa sertleşir Oysa çömlekte pişerse güzel olur
Sığır eti bizim mutfaklarımızda pek beğenilen bir et değildir Frenk aşçıları sığırın aşçılıkla ilgili kısımlarına birer ad verip bu etlerle çeşitli yemekler yapmışlardır
Bizim elimizde bu değişik yemeklerin pişiriliş çeşidine göre şekilleri bakımından lezzetler ayırdedilemiyor Fakat frenk aşçıları geçerli sayılmayan et ve yağları kullanarak, çeşitli salça ilâvesiyle bir çeşit yemeği türlü şekillere sokmuşlardır Bu türlü yemeklerle hiçbir zaman ilgilenmeyip aşçılarımızın ötedenberi koyun etiyle pişirdikleri o nefis yemeği frenk aşçılarının sığır etiyle pişirdikleri yemeğe teğ tutarak ve kitabımızı da o biçimde derleyerek tarif etmiş olduğumuzu okurun bilmesini arzu ederiz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.