![]() |
Prens Albrecht Kayganası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Prens Albrecht Kayganası TarifiPrens Albrecht Kayganası Tarifi 60 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm 1/4 su bardağı konyak 120 gr (1 su bardağı) un (elenmiş) 2 çorba kaşığı şeker 1/2 kahve kaşığı tuz 4 yumurtanın sarısı 400 gr (2 su bardağı) süt 5 yumurtanın akı 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı pudra şekeri Küçük bir kasede üzümleri ıslatarak 30 dakika bir kenarda bekletiniz ![]() ![]() Un, şeker ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir kasede yumurta aklarını, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz ![]() ![]() Orta boy bir tavaya 1/2 çorba kaşığı yağ koyup, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayganayı altı eşit parçaya bölüp, ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak sıcak olarak saklayınız ![]() Kalan sulu hamuru da aynı biçimde pişirip, parçalara bölünüz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|