![]() |
Soslu Sazan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Sazan TarifiSoslu Sazan Tarifi 2 kiloluk sazan balığı (pulları ve içi temizlenmiş, takoz dilimlenmiş) 2 küçük soğan (ince doğranmış) 3 arpacık soğanı (dilimlenmiş) 1 küçük demet maydanoz (yıkanıp sapları koparılmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 2 havuç (kabukları kazınıp dilimlenmiş) 1 fiske kekik 1 defne yaprağı 2+1/2 su bardağı sebze suyu 230 gr (1+1,4 su bardağı) su 1 çorba kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber kahve kaşığının ucuyla pul kırmızıbiber 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı Büyük bir tencereye soğan, arpacık soğanı, maydanoz, sarımsak, havuç, kekik, defne yaprağı, sebze suyu, su, tuz ve biberi koyup orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() Ateşin altını biraz açıp suyu yeniden kaynattıktan sonra, sazanları azar azar, suyun kaynamasını durdurmayacak biçimde ekleyiniz ![]() ![]() Balıklar pişince ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|