![]() |
Lufer İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lufer İzgara TarifiLufer Izgara MALZEMELER Çorba kasigi ayçiçek yag izgara telini yaglamak için 4 Adet orta boy lüfer temizlenip, yikandiktan sonra kurulanmis 30 gr un 4 çorba kasigi Yarim çay kasigi tuz Beyazbiber 2 Adet limonun suyu YAPILIŞ TARİFİ Önce izgarayi yakin ![]() yaglayin ![]() Baliklarin iyi pismesi isteniyorsa, baliklarin her iki taraflarina da biçakla birer çentik atin ![]() ![]() tuzu birlikte eleyip, biberi karistirin ![]() kadarini bir kenara ayirip, kalanini baliklarin üzerine serpin ![]() bulayip, fazla ununu silkeleyin ![]() olacak sekilde bir sos hazirlayin ![]() ![]() piserken, temiz bir firçayla arasira hazirlamis oldugunuz bu sostan üzerlerine sürün ![]() yanlarini da 5 dakika pisirin ![]() ![]() limon suyu ve zeytinyagi karisimina kiyilmis maydanozu ilave edin ![]() lüferleri, zeytinyagi limon sosu ile birlikte, sicak olarak servis yapin |
![]() |
![]() |
|