![]() |
Cevizli Fonda Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Fonda Tarifi400 gr ![]() 1 çorba kaşığı kakao 200 gr ![]() Çeyrek limon suyu Şekeri, üzerini iki parmak geçecek kadar suyla ateşe koyunuz ![]() Hiç karıştırmadan kaynatınız ![]() Bir taşım kaynayınca limon suyunu sıkınız ![]() Kaynarken tencerenin kenarına biriken su damlacıklarını temiz bir bezle siliniz ![]() Ağda şekeri kıvamına gelince (soğuk su içerisine atıldığında lokum kıvamında sertleşiyorsa) ateşten alınız ![]() Hemen üzerine yarım fincan soğuk su serpiştiriniz ![]() Soğumaya yakın tahta kaşıkla karıştırınız ![]() El dayanabilecek sıcaklığa gelince, içerisine kakao ve ceviz içini koyup, birbirini tutuncaya kadar elle yoğurunuz ![]() Sonra 2 fındık büyüklüğünde parçalar alıp, elle yuvarlayarak fondonlar hazırlayınız ![]() Hazırladığınız fondonları şekerliklere koyup, servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|