Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erzincan, kırdo, tarifi

Kırdo Tarifi (Erzincan)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırdo Tarifi (Erzincan)



1 demet ince kıyılmış dereotu

250 gram kavurma (evde kuşbaşıyı kavurup da kullanabilirsiniz)

2,5 su bardağı kalın bulgur

5 su bardağı ayran

1 çorba kaşığı Teremyağ (sıvıyağ da olabilir)

Tuz

Karabiber

Üzerine:

2 çorba kaşığı Teremyağ

1 çorba kaşığı domates veya biber salçası

Öncelikle yağı, kavurmayı ve bulguru çevirin Daha sonra ayranı koyup karıştırarak kaynatın Altını kısıp tuzu ve karabiberini koyun Bulgur ayranı çekene kadar pişirin İnerken dereotunu koyup, karıştırın Servis yaparken kızgın yağda salça ve pul biberi biraz çevirip üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.