Kırdo Tarifi (Erzincan) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırdo Tarifi (Erzincan)1 demet ince kıyılmış dereotu 250 gram kavurma (evde kuşbaşıyı kavurup da kullanabilirsiniz) 2,5 su bardağı kalın bulgur 5 su bardağı ayran 1 çorba kaşığı Teremyağ (sıvıyağ da olabilir) Tuz Karabiber Üzerine: 2 çorba kaşığı Teremyağ 1 çorba kaşığı domates veya biber salçası Öncelikle yağı, kavurmayı ve bulguru çevirin Daha sonra ayranı koyup karıştırarak kaynatın Altını kısıp tuzu ve karabiberini koyun Bulgur ayranı çekene kadar pişirin İnerken dereotunu koyup, karıştırın Servis yaparken kızgın yağda salça ve pul biberi biraz çevirip üzerine dökün |
|