Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erzincan, gasefe, tarifi

Gasefe Tarifi (Erzincan)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gasefe Tarifi (Erzincan)



600 gram ortası açık kurutulmuş yarma kayısı

1 çorba kaşığı dolusu toz şeker (arzuya göre)

1 su bardağı dolusu dövülmüş ceviz

3 çorba kaşığı eritilmiş Teremyağ

4 su bardağı su

Kayısılar yıkanıp sıcak suyla bir çorba kaşığı şeker de eklenip, yumuşayana kadar haşlanır Daha sonra biraz ılıyınca süzgeçten geçirilir Bardaklara konur Üzerine ceviz serpilip en son da eritilmiş Teremyağ her tarafına eşit olarak dökülür Arzuya göre ister ılık, ister soğuk servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.