Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erik, marmeladı, tarifi

Erik Marmeladı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Marmeladı Tarifi



Erik Marmeladı Tarifi

1 kg olgun ve kaliteli erik
2 Su bardağı dolusu şeker
1 Kahve fincanı su

Eriklerin çekirdekleri ayıklayıp, tencereye koyun Şekeri ve suyu ilave edin Erikler yumuşayıncaya kadar ve bıraktıkları suyu çekinceye kadar pişirin Ateşten alınca ezip püre haline getirin Soğuyunca servis yapın

MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg kuru erik
1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Erikleri bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın
Pişirme işlemi sırasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Erikler iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin Elde ettiğinizi erik ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye ara ara, azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın

Erik Marmeladı

MALZEMELER:

-1 kg erik
-3,5- 4 su bardağı şeker
-1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

YAPILIŞI:

1- Sert erikler yıkanıp doğranarak az su ile haşlanır
2- Kevgirden geçirilip şeker ilave edilir Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirilir Limon tuzu veya limon suyu konur Bir süre daha pişirilir

ERİK MARMELATI

1 kg yumuşak mürdüm eriği
5 su bardağı toz şeker
1 limon

Erikleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartınız Ezerek süzgeçten geçiriniz Şekerini katarak önce orta, sonra hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak koyu kıvama getiriniz
Limon suyu ilave edip birkaç taşım kaynatarak sıcakken kavanozlara boşaltınız Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerda bekletiniz

ERİK MARMELATI

Malzeme:
1 kg erik
4 su bardağı şeker
1 limonun suyu

Yapılışı:
Erikleri yıkayıp, saplarından ayırın Bir tencereye su koyup erikleri kabukları çatlayıncaya kadar kaynatın Ocaktan aldıktan sonra, biraz soğuyunca kabuklarını soyun ve kevgirden geçirin Bir tencereye, eriklerle birlikte yedire yedire toz şekeri katın ve devamlı kanştırmak suretiyle kısık ateşte kıvamım bulana kadar pişirin Limon suyunu ilave edip, iki dakika daha ocakta tutun Kavanozlara dökün ve soğuyunca kapaklarını sıkıca kapayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Erik Marmeladı Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Marmeladı Tarifi



MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg kuru erik
1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Erikleri bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın
Pişirme işlemi sırasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Erikler iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin Elde ettiğinizi erik ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye ara ara, azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Erik Marmeladı Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Marmeladı Tarifi



Erik Marmeladı Tarifi

Malzemesi

1 kg olgun erik
5 su bardağı tozşeker
1 limonun suyu

Erikleri yıkayıp süzgece alın Süzgeci derin bir tencerinin üzerine yerleştirip erikleri sıkarak püresini çıkarın Erik püresinin üzerine biraz tozşeker serpin ve ara sıra kalan şekeri ekleyerek kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatıp ateşten alın Kavanozlara doldurun, soğuyunca kapaklarını kapatın

Not: Marmelat veya reçele limon suyu ekledikten sonra uzun süre ocakta bırakmayın Çünkü sulanmasına ve kıvamının bozulmasına neden olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.