Erik Marmeladı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erik Marmeladı TarifiErik Marmeladı Tarifi 1 kg olgun ve kaliteli erik 2 Su bardağı dolusu şeker 1 Kahve fincanı su Eriklerin çekirdekleri ayıklayıp, tencereye koyun Şekeri ve suyu ilave edin Erikler yumuşayıncaya kadar ve bıraktıkları suyu çekinceye kadar pişirin Ateşten alınca ezip püre haline getirin Soğuyunca servis yapın MALZEMELER 1 kg şeker 1 kg kuru erik 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Erikleri bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın Pişirme işlemi sırasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Erikler iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin Elde ettiğinizi erik ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye ara ara, azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın Erik Marmeladı MALZEMELER: -1 kg erik -3,5- 4 su bardağı şeker -1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu YAPILIŞI: 1- Sert erikler yıkanıp doğranarak az su ile haşlanır 2- Kevgirden geçirilip şeker ilave edilir Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirilir Limon tuzu veya limon suyu konur Bir süre daha pişirilir ERİK MARMELATI 1 kg yumuşak mürdüm eriği 5 su bardağı toz şeker 1 limon Erikleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartınız Ezerek süzgeçten geçiriniz Şekerini katarak önce orta, sonra hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak koyu kıvama getiriniz Limon suyu ilave edip birkaç taşım kaynatarak sıcakken kavanozlara boşaltınız Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerda bekletiniz ERİK MARMELATI Malzeme: 1 kg erik 4 su bardağı şeker 1 limonun suyu Yapılışı: Erikleri yıkayıp, saplarından ayırın Bir tencereye su koyup erikleri kabukları çatlayıncaya kadar kaynatın Ocaktan aldıktan sonra, biraz soğuyunca kabuklarını soyun ve kevgirden geçirin Bir tencereye, eriklerle birlikte yedire yedire toz şekeri katın ve devamlı kanştırmak suretiyle kısık ateşte kıvamım bulana kadar pişirin Limon suyunu ilave edip, iki dakika daha ocakta tutun Kavanozlara dökün ve soğuyunca kapaklarını sıkıca kapayın |
Erik Marmeladı Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erik Marmeladı TarifiMALZEMELER 1 kg şeker 1 kg kuru erik 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Erikleri bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın Pişirme işlemi sırasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Erikler iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin Elde ettiğinizi erik ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye ara ara, azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın |
Erik Marmeladı Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erik Marmeladı TarifiErik Marmeladı Tarifi Malzemesi 1 kg olgun erik 5 su bardağı tozşeker 1 limonun suyu Erikleri yıkayıp süzgece alın Süzgeci derin bir tencerinin üzerine yerleştirip erikleri sıkarak püresini çıkarın Erik püresinin üzerine biraz tozşeker serpin ve ara sıra kalan şekeri ekleyerek kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatıp ateşten alın Kavanozlara doldurun, soğuyunca kapaklarını kapatın Not: Marmelat veya reçele limon suyu ekledikten sonra uzun süre ocakta bırakmayın Çünkü sulanmasına ve kıvamının bozulmasına neden olur |
|