Sebzeli Palamut Tava Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Palamut Tava Tarifi1 Su Bardağı Un (Kızartma İçin) 8 Diş Sarımsak 1 Adet Palamut 2 Adet Domates 2 Adet Soğan 1 Demet Semizotu Yarım Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Tuz 6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ (Kızartma İçin) 1 Palamutları dilimleyerek kızartın 2 Soğanları yemeklik doğrayın Domatesleri küp küp doğrayın Semizotlarını yıkayarak, doğrayın Sarımsakları soyarak ince ince kıyın 3 Palamutları tavaladıktan sonra kalan yağı dökmeyerek, yemeklik doğradığınız soğanları tavaya atıp, pembeleşinceye kadar kavurun 4 Sarımsakları da ilave edin ve bir kere çevirerek domatesi ilave edin Sarımsakları ne kadar az pişirirseniz lezzeti o kadar güçlü olur 5 Son olarak semizotu, bir tutam tuz ve bir tutam karabiberi ekleyerek bir süre pişmesini bekleyin Bu karışıma daha sonra balıkları ekleyeceğimiz için tamamen pişmesini beklemenize gerek yoktur 6 En son kızarmış balık dilimlerini tavadaki harcın üzerine koyun ve tavanın kapağını kapatın 15 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır 7 Sebzeler alt kısımda, palamutlar üstte olacak şekilde yemeği servis edin |
|