Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlaması, sazan, tarifi

Sazan Haşlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sazan Haşlaması Tarifi



Sazan Haşlaması Tarifi

2 kiloluk sazan balığı (pulları ve içi temizlenmiş, takoz dilimlenmiş)

12 su bardağı su

1 büyük pırasanın beyaz kısmı (doğranmış)

1 havuç (kabuğu kazınıp doğranmış)

1 demet dereotu

1 çorba kaşığı tuz

Büyük bir tencerede suyu kaynatıp pırasa, havuç, dereotu ve tuzu koyunuz Ateşi kısıp 10 dakika yavaş yavaş pişiriniz

Dilimlenmiş sazanları azar azar, suyun kaynamasını durdurmayacak biçimde atarak, tencerenin kapağını kapatınız Ateşi kısıp sazanları 5-6 dakika pişiriniz

Delikli kepçe yada mutfak maşasıyla balıkları çıkarıp, bir servis tabağına koyarak servis ediniz

Not: Sazanları soğuk servis edecekseniz haşlama suyunda soğumaya bırakıp sonra çıkararak buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Sazan Haşlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sazan Haşlaması Tarifi



15 kg sazan balığı (fileto çıkarılıp, 6 parçaya bölünmüş)

2 çorba kaşığı kereviz rendesi

1 hıyar (kabuğu soyulup, doğranmış)

1 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)

10 tane-karabiber

1 tatlı kaşığı dereotu

1 diş sarımsak (dövülmüş)

2 defne yaprağı

1 kahve kaşığı hindistancevizi

2 tatlı kaşığı tuz

3+1/2 su bardağı su

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı

3 çorba kaşığı un

Geniş bir tencereye kereviz rendesi, hıyar, maydanoz, tane-karabiber, dereotu, sarımsak, defne yaprağı, hindistancevizi ve tuzu koyup, üstüne sazan balığı filetolarını yerleştiriniz Suyu ekleyiniz (su balık filetolarını örtmezse, biraz daha su katınız)

Tencereyi orta ateşe oturtup kaynatınız Kaynamağa başlayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını örterek, balık filetolarını 20 dakika, filetolar yumuşayana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp, balık filetolarını düz, bir spatulayla ısıtılmış bir tabağa çıkararak üstlerini alüminyum kağıtla örtünüz Tenceredeki karışımı bir süzgeçten büyük bir kaseye süzüp, süzgeçte kalan malzemeyi atınız Orta boy bir tencerede tereyağı, ağır ateşte eritiniz Yağ eriyince tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak unu ekleyiniz Pürtüksüz bir bulamaç elde edene kadar karıştırmaya devam ediniz

Tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek, kaseye süzdüğünüz pişme suyunu azar azar, yağ - un karışımına katınız Tencereyi orta ateşe oturtup, sosu 5 dakika, kalınlaşıp pürtüksüz bir hale gelene kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp, sosu baktaki balıkların üstüne dökerek, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.