Şekersiz Kestane Püresi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şekersiz Kestane Püresi TarifiŞekersiz Kestane Püresi Tarifi 500 gr kestane 1-2 litre (5-10 su bardağı) su Kestanelerin dış kabuklarını sivri bir bıçakla, bir tarafından hafifçe yarınız Kestaneleri bir tencereye koyup üstünü kaplayacak kadar su ekleyiniz Suyu kaynatınız Kestaneleri kaynar suda 2 dakika haşladıktan sonra tencereyi ateşten alınız Bir delikli kepçeyle kestaneleri 2'şer-3'er tencereden alıp dış ve iç kabuklarını soyunuz (Kestanelerin kolay soyulabilmeleri için sıcak yada ılık olmaları gerekir Soğumuşlarsa, kestanelerin içinde bulunduğu tencereyi bir taşım daha kaynatınız ) Bütün kestaneleri soyduktan sonra boş bir tencereye koyunuz Üstünü kaplayacak kadar su ekledikten sonra 45-60 dakika, kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayınız Kestaneleri bir delikli kepçeyle tencereden püre makinesine aktarınız (Yada çatalla bastırarak eziniz ) İyice püre haline getirdikten sonra, dilediğiniz zaman kullanmak için buzdolabına kaldırınız Not: Şekersiz olarak hazırlanan bu püre, çeşitli tatlılarda harç olarak kullanılır
|
|
|
|