![]() |
Çin Usulü Sazan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Usulü Sazan TarifiÇin Usulü Sazan Tarifi 1-1,5 kg'lık 1 sazan balığı (temizlenmiş) 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 2 soğan (doğranmış) 2 havuç (kabukları kazınıp, halka doğranmış) 2 çorba kaşığı kereviz rendesi 2 diş sarmısak (dövülmüş) 6 tane-karabiber 1/2 su bardağı elma sirkesi 4 çorba kaşığı siyah tereyağı (sıcak) Sosu: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 büyük soğan (ince doğranmış) 90 gr mantar (temizlenip, ince doğranmış) 1+1/2 su bardağı et ya da tavuk suyu 30 gr (2 çorba kaşığı) unlu tereyağı 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Önce, fırınınızı hafifçe (150 C) getirip ısıtınız ![]() Balık tenceresine 4 çorba kaşığı tereyağı koyup, ağır ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını kapatıp fırına sürerek, balığı fırında 1 saat daha pişiriniz ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için, 2 çorba kaşığı tereyağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Baharat torbasını çıkarıp atınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balığı fırından alıp, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|