![]() |
Sebze Suyu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Suyu TarifiSebze Suyu Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin 1 büyük soğan (ince doğranmış) 3 büyük havuç (kabukları kazınıp, doğranmış) 3 çorba kaşığı kereviz rendesi 1 büyük şalgam (kabuğu soyulup, doğranmış) 1 tatlı kaşığı şeker 7+1/2 su bardağı sıcak su 6 tane-karabiber 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 2 diş sarmısak Baharat torbası: 8 sap maydanoz 2 fiske maydanoz 2 defne yaprağı Büyük bir tencerede margarini orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebze suyunu ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp, dilediğiniz zaman kullanınız ![]() Not: Sebze suyunu hazırlarken, evde artmış sebze kalıntılarını da ekleyerek değerlendirebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|