|
|
Konu Araçları |
kapuska, tarifi, yapılır, yapılışı, yemeği, zeytinyağlı |
Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır TarifiZeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi 6 kişilik Yapılışı : Kolay Malzemeler: ? 1 kg lahana ? 1çay bardağı zeytinyağ ? 1 adet soğan ? 1 tatlı kaşığı domates salçası ? 3 adet domates (kabuğu soyulmuş) ? 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ? 15 yemek kaşığı pirinç ? 1 tatlı kaşığı tuz ? 1 çay kaşığı toz şeker ? 1 çay kaşığı pul biber ? 3 su bardağı kaynar su Yapılışı; Lahanayı küçük kare parçalar şeklinde doğrayın Küçük bir kasede 1 fincan pirinci ıslatın Tencereye zeytinyağını ve soğanları koyarak pembeleşinceye kadar kavurun Ardından soyulmuş domatesleri ve salçayıda ilave ederek biraz daha kavurun 3 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve nar ekşisini, pulbiberi, tuzunu, şekeri de katarak iyice karıştırın Su kaynadıktan sonra doğramış olduğunuz lahanaları koyunYaklaşık 10 dk sonra pirinçleri lahanaların üzerine serpin Afiyet olsun Açıklamalar; Bu yemeği ılık olarak servis yapınız Servis yaparken üzerine sumakta serpebilirsiniz |
|