![]() |
Bademli Kılıç Filetosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Kılıç Filetosu TarifiBademli Kılıç Filetosu Tarifi 4 kılıç balığı dilimi (her biri 250 gr'lık) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 75 gr (1/2 su bardağı) badem (soyulup iri dövülmüş) 2 limonun suyu Balık dilimlerinin her yanını tuz ve pul kırmızıbiberle ovup bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tavada yağı kızdırıp bademleri katınız ![]() ![]() Delikli kepçeyle bademleri bir tabağa çıkarıp bir kenara bırakınız ![]() ![]() Balıkların üstüne bademleri serpip limon suyunu dökünüz ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp balıkları delikli kepçeyle bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() Sosunu ve bademleri üstüne gezdirip servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|