![]() |
Muselin Soslu Balık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muselin Soslu Balık TarifiMuselin Soslu Balık Levrek, kefal, mercan, sinarit, kalkan gibi balıklardan 800 gram balık filetosu 5 bardak su 1 küçükçe havuç ve soğan Tuz SALÇASI: 2 adet yumurta sarısı 1/2 kahve fincanı su 150 gram tereyağı ya da margarin 75 gram çiğ krema (1 kahve fincanı) 1/2 limonun suyu Tuz 1 Baş ve kuyruğu çıkarılmış olarak tartılmış 800 gram balığı, keserek ya da balıkçıya kestirerek her biri aşağı yukarı yüzer gramdan el büyüklüğünde 6 fileto çıkartmalı ve bunları bir tepsiye yerleştirdikten sonra, üstlerine 5 bardak su, biber, küçük havuç, soğan ile yarım çorba kaşığı da tuz ilâve etmeli ve üstlerine bir kapak kapatarak, balıkları orta ısıdaki ateşte 20 dakika haşlamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() 2 Balıklar haşlanınca; parçalanmadan delikli kepçe ile tabağa almalı, yanında haşlanmış patates ve salçalık içinde malzemesinden hazırlanmış muselin salçası olduğu halde sıcak olarak servis yapmalıdır ![]() NOT: Kalkan kullanıldığında; balığın en aşağı 1200 gram olması ve 3 - 4 santim eninde, 8-10 santim de boyunda parçalara kesilmiş olarak pişirilmesi gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|