![]() |
Crem De Cafe Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Crem De Cafe Tarifi1 litre süt 1,5 su bardağı tozşeker 6 adet yumurta 6 tatlı kaşığı ınstant cafe (suda eriyen kahve, nescafe gibi) 10 adet karamel kabı Karamel İçin: 1 su bardağı tozşeker 1/2 adet limon Sütü kaynatıp, şekerini ilave ederek, eritelim ve ocaktan indirelim ![]() Karamel yapmak için ayırdığımız tozşekeri bir teflon tavaya koyup, ocağın üzerinde kısık ateşte pişirmeye başlayalım ![]() Tavadaki şekeri, baş kısmından bir çatala taktığımız 1/2 limon ile karıştıra karıştıra eritip, karamel haline getirelim ![]() Bal köpüğü rengine gelince ocaktan indirip, hemen karamel kaplarının diplerini kaplayacak kadar koyalım ![]() Başka bir kaba, yumurtaları kırıp, iyice çırpalım ![]() Sonra ılıttığımız süte ilave edip, karıştıralım ![]() Kahveyi de ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, tel süzgeçten süzelim ![]() Dibinde karameller donmuş olan kapları, ağızlarına kadar dolduralım ![]() Bu kapları kenarlı bir tepsiye dizip, dibine soğuk su koyarak, önceden ısıttığımız fırında pişirelim ![]() Piştikten sonra fırından çıkartıp, soğutalım ![]() Daha sonra, 1 saat kadar buzdolabında soğutup, servis yapalım ![]() Not: Karamel kaplarının etrafını içten bir bıçakla çizip, çevirdikten sonra, tatlı tabağına ters çevirip, karamel kaplarını alıp, servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|