Haşhaşlı Bisküvi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Bisküvi Tarifi1 paket margarin 2 çorba kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı toz mavi haşhaş Alabildiği kadar un Üzeri için: 1 çorba kaşığı yumurta beyazı 1 çorba kaşığı toz mavi haşhaş Yumuşak margarin, yumurta sarısı ve yoğurt bir kapta iyice karıştırılır Üzerine haşhaş, tuz, kabartma tozu ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklenerek yoğrulur Hamur merdaneyle yarım santim kalınlığında açılır Çay bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine yumurta beyazı sürülür ve haşhaş serpilir 190 derece sıcak fırında açık pembe pişirilir |
|