Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antalya, dondurma, mercimekli, tarifi

Mercimekli Dondurma Tarifi (Antalya)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Dondurma Tarifi (Antalya)



Mercimekli Dondurma Tarifi (Antalya)

1 çay fincanı kırmızı mercimek

1 kahve fincanı pirinç

1 orta boy soğan

2 diş sarımsak

1+½ l su

¼ kahve fincanı zeytinyağı

karabiber

pul biber

kimyon (arzuya bağlı)

tuz

Mercimekleri ve pirinci yıkayıp, süzdükten sonra kaynattığınız suya tuzla beraber ilave edin Arada karıştırarak suyunu çekip, püre kıvamına gelene dek pişirin Servis tabağına ortasında genişçe hafif bir çukur bırakarak, ince bir tabaka halinde yayın Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda, piyazlık doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı ve arzunuz miktarı katacağınız baharatları, tuzla beraber soğanlar kahverengileşene dek kavurun Dinlendirip, soğutmuş olduğunuz mercimekli pürenin üzerine döküp, soğanları da soğuttuktan sonra servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.