![]() |
Fransız Mutfağının Aşçılarından Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağının Aşçılarından BilgilerFransız Mutfağının Aşçıları Necip Usta EXECUTİVE CHEF (Ekzekütiv şef ahçı) Büyük mutfakları idare eden şef ahçıya executive chef denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CHEF DE CUISINE (Şef Ahçı) Mutfakta çalıştıracağı insanları seçer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOUS CHEF Şef ahçının muavinidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CHEF SAUCİER Su şef bulunmadığı zaman su şefin vazifelerini yapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CHEF ENTREMETİER Çorba ve konsomeleri yapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GARDE MANGER (Soğuk Büfe şefi) Bütün etlerin, kümes hayvanlarının, av etlerinin ve balıkların temizlenmesi, porsiyonlanarak sıcak mutfağa tevzii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CHEF PATÎSSİER (Pastacı) Her çeşit pasta, bisküit, dondurma çeşitlerini hazırlar ![]() ![]() ![]() CHEF ROTİSSEUR (Şef Rotisör) Her çeşit etleri ve kümes hayvanlarını roti, braise olarak hazırlar ![]() ![]() CHEF HORSD D'OEUVRİER (İştah açıcılar şefi) Her çeşit iştah açıcıları, bütün soğuk hazırlıkları, salataları ve soğuk sosları hazırlar ve hazırlattırır ![]() CHEF DE GARDE Ahçıların istirahat saatlerinde çalışır ve ahçıların paydos etmesine yakın işbaşı yaparak mutfak kapanıncaya kadar çalışır ![]() ![]() CHEF TOURNANT Mutfakta hafta izinlerini, ve senelik izinlerini kullanan ve istirahat alan ahçıların yerlerine çalışır ![]() EOUCHER (Kasap) Şef Gard Manje'ye bağlı bütün etlerin temizlenmesi, muhafazası, porsiyonlanması, sosis çeşitleri, yapımı, kuru ve sulu tuzlama ile yapılan füme çeşitlerini hazırlar ve yapar ![]() CUİSİNİER DU BREAKFAST (Sabah kahvaltısı ahçısı) Sabah kahvaltılarına, yumurta çeşitlerini serial pen-kek çeşitlerini yapar ![]() GRİLLARDİN (Izgaracı) Şef Rotisör'e bağlı ızgaraları ve çevirmeleri yapar ![]() POİSSONİER (Balıkçı) Şef Garde manje'ye bağlı olarak balıkları temizler, porsiyonlar şef garde manje'nin göstereceği işleri yapar ![]() REGİMİER Büyük teşkilâtlarda, bilhassa büyük dağ otellerinde pehriz yemeği pişirir ![]() CUİSİNİER DU PERSONEL (Personel ahçısı) Bir çok yerlerde (communard) ismi ile anılır ![]() ![]() GLACİER (Dondurmacı) Şef pastacının emrinde her çeşit dondurma çeşitlerini hazırlar ![]() BOULANGER (Ekmekçi) Sabah kahvaltısı için Brioş, Kruasan, Deniş pasta çeşitlerini ve her türlü ekmek çeşitlerini yapar ![]() COMMİS DE CUİSİNE (Ahçı yardımcısı) Fransız mutfağında bir kısmı idare eden ahçı ya şef do parti denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() APPRENTI Mesleğe yeni intisap eden öğrenci ahçı çırağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RESTAURATEUR Sosyer'de saydığım soslar hariç a la minüt yemekler ve spesialiteler yapan ahçı ![]() POTAGER (Çorbacı) Çorba pişiren ahçı ![]() ABOYEUR Restorandan gelen siparişleri mutfağa sipariş eden, anons eden ![]() |
![]() |
![]() |
|