![]() |
Sebzeli Hindi Haşlaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Hindi Haşlaması TarifiSebzeli Hindi Haşlaması Tarifi 1 kilo porsiyonluk parçalanmış hindi eti 4 adet orta boy patates 1 su bardağı kıyılmış pazı yaprağı 1 su bardağı kıyılmış lahana yaprağı 1 adet havuç 1 yemek kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı tuz Üst Malzemeler: 1 kase yoğurt 5-6 adet çekilmemiş tane karabiber 1- Hindi etlerini tencereye koyunuz ![]() ![]() 2- Tencereyi Bosch ocak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Kaynamadan önce su yüzeyine çıkan köpükleri alınız ve etleri kolayca çatala batıncaya kadar haşlayınız ![]() ![]() 4- Etler piştiğinde, tencereye ayıklanmış ikiye bölünmüş patatesleri, Bosch mutfak robotunda doğranmış havucu, kıyılmış lahanayı ve tuzu katınız ![]() ![]() 5- Sebzeler pişince tencereye kıyılmış pazıları ve tereyağını katınız ![]() ![]() Servis: 1- Yemeği sulu sulu çukur bir servis kabına aktarınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|