![]() |
Çilekli Krema Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Krema TarifiÇilekli Krema Tarifi 500 gr (2+1/2 su bardağı) süt 4 yumurtanın sarısı 4 yumurtanın akı 120 gr (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker 3 çorba kaşığı un 2 tatlı kaşığı vanilya esansı 3 çorba kaşığı vişne suyu 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 250 gr çilek (yıkanıp sapları ayıklanmış ve dilimlenmiş) kahve kaşığının ucuyla tuz Süslemesi: 250 gr çilek (yıkanıp sapları ayıklanmış) Küçük bir tencerede, sütü orta ateşte hafifçe ısıtınız ![]() ![]() Orta boy bir kasede, yumurta sarıları ile 4 çorba kaşığı şekeri yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, koyulaşıp uçuk sarı bir renk alana kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alarak, vanilya esansı, vişne suyu ve tereyağı çırparak tencereye ekleyiniz ![]() ![]() Orta boy bir kaseye dilimlenmiş çilekleri koyup, üstüne 2 çorba kaşığı şeker serperek 10 dakika kadar bekletiniz ![]() Orta boy bir kasede yumurta aklarını ve tuzu, köpük köpük bir hale gelene kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buzdolabından çıkarıp bütün çilekleri ve kalan toz şekeri tatlının üstüne serpiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çilekli Krema Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Krema Tarifi2 su bardağı su + 15 çorba kaşığı tozşekerle kaynatılmış 500 gram çilek püresi 1 çorba kaşığı limon suyu 15 gram toz jelatin 2,5 su bardağı çırpılmış krema Jelatini bir miktar soğuk suyun içinde eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|